Trio Amare


Sabine Wüthrich (sopraan)
Céleste Zewald (klarinet)
Daniël Kramer (piano)

Trio AMARE heeft alleen al door hun bezetting hun veelzijdigheid mee. Zo kunnen zij binnen een programma varieëren met solo- en duo-stukken. Ook probeert het Trio AMARE naast de traditionele stukken van Schubert, Spohr en Lachner met nieuw materieel op te wachten. Ontdekkingen zijn bijvoorbeeld de vijf geestige miniaturen over onkruid van de Engelsman Terence Greaves of de Alpenromantiek à la Rossini van Giacomo Meyerbeer in "Hirtenlied".

Eveneens heeft het trio een compositie in opdracht gegeven bij componist/muziekwetenschapper Willem Wander van Nieuwkerk. De "Bergidylle" op tekst van Heinrich Heine werd voltooid in januari 2011 en is een prachtig, ontroerend, grappig groot stuk in drie delen geworden en staat dit en volgend seizoen centraal in de programmering van trio AMARE.

Tijdens concerten kan op wens een toepasselijke beeldprojectie (ook met tekst) getoont worden.

 

Programma:

Uit dit programma zal blijken dat wat Schubert in 1828 dacht, deed en voelde, nog steeds onze eigen belevingswereld direct kan aanspreken. Sterker nog, dat componisten tot de dag van vandaag een voorbeeld nemen aan Schuberts werk.

Willem Wander van Nieuwkerk heeft een lang gedicht van romanticus Heinrich Heine gebruikt om ons een stuk op het lijf te schrijfen. Wij zijn verrukt om u dit in malicieus-sentimentele stijl (aldus Heine zelf) geschreven gedicht te mogen voordragen en vereerd, dat van Nieuwkerk zulke mooie, lyrische muziek voor ons wilde componeren!

Schubert - Der Hirt auf dem Felsen

Beethoven - Sonata op. 90 (piano solo)

Schubert - Romanze D878

Lachner - 2 liederen op. 82

van Nieuwkerk - Bergidylle (2011 voor Trio AMARE)

Greaves - A Garden of Weeds

 

Trio AMARE speelt Willem Wander van Nieuwkerk: